°C

Zamiast do wazonu – na talerz. Są kwiaty, które możesz jeść

Fot. Pixabay
 

Pięknie pachną, świetnie smakują, mają właściwości zdrowotne i są ozdobą talerza – chodzi o jadalne kwiaty, i te z ogrodu, i te dziko rosnące

Marta Jermaczek-Sitak, biolog-botanik spod Zielonej Góry podpowiada, które kwiaty można i warto jeść:

Doskonale smakują kwiaty czarnego bzu czy akcji smażone w cieście. Co do bzu, dwie uwagi: nie jemy na surowo i tylko w małych ilościach.

Komentuj odpowiedzialnie! Odnoś się do treści informacji, nie obrażaj rozmówców, nie używaj słów niecenzuralnych. Rozgłośnia zastrzega sobie prawo do moderacji komentarzy naruszających te zasady. Administratorem Twoich komentarzy jest Facebook, który może stosować do nich także "Zasady społeczności Facebooka".

W trosce o bezpieczeństwo użytkowników, komentarze zawierające linki nie są publikowane.



Skomentuj przez Facebooka

Polub naszą stronę na Facebooku