°C

Tłusty Czwartek – pączki, faworki, a może coś w zamian?

Produkcja pączków, fot. PAP/Darek Delmanowicz
 

Tłusty Czwartek - to długo wyczekiwane święto. Zwyczajem w tym dniu jest oczywiście pieczenie i jedzenie pączków oraz faworków. W tym roku Tłusty Czwartek przypada 20 lutego. Jak wykonać idealne faworki i pączki? Co warto dodać? Jakie przepisy królują w polskich domach?

Eksperci: Danuta Biczyńska - cukiernik, Aleksandra Majsnerowska - dietetyk kliniczny

Komentuj odpowiedzialnie! Odnoś się do treści informacji, nie obrażaj rozmówców, nie używaj słów niecenzuralnych. Rozgłośnia zastrzega sobie prawo do moderacji komentarzy naruszających te zasady. Administratorem Twoich komentarzy jest Facebook, który może stosować do nich także "Zasady społeczności Facebooka".

W trosce o bezpieczeństwo użytkowników, komentarze zawierające linki nie są publikowane.



Skomentuj przez Facebooka

Polub naszą stronę na Facebooku