°C

Ogrodowy Zawrót Głowy 16.06.2019

Fot. Pixabay

Co w tej chwili możemy podziwiać w zielonogórskim ogrodzie botanicznym? W jaki sposób można wykorzystać kwiaty w kuchni, które mogą być dodatkami do potraw a także czym obdarować ulubionego nauczyciela na koniec roku szkolnego? O tym dziś Ogrodowym Zawrocie Głowy.

Na początek programu wizyta w Ogrodzie Botanicznym w Zielonej Górze. Sprawdzamy co kwitnie i jak ogrodnicy dbają o rośliny cebulowe. Rozmowa z przewodnikiem po ogrodzie, Sebastianem Pilichowskim:

Czerwiec to miesiąc, gdy kwitnie mnóstwo kwiatów. W jaki sposób można wykorzystać w kuchni np. kwiaty akacji, bławatki, róże czy piwonie? – o tym Izabela Patek rozmawia z Beatą Patrycją Klary:

Jak podziękować wychowawcy i innym nauczycielom za rok wspólnej pracy? Popularnym i miłym akcentem jest wręczenie kwiatów. Zielonogórska florystka Oliwia Bomska w rozmowie z Zofią Popielecką opowiada o kwiatach kupowanych na uroczystość zakończenia roku szkolnego:

 

Przypominamy, że użytkowników serwisu obowiązują zasady współżycia społecznego oraz tzw. NETykiety a także przepisy polskiego prawa. Rozgłośnia zastrzega sobie prawo do moderacji komentarzy. Rozgłośnia może także, na wniosek uprawnionych organów, przekazać dane identyfikacyjne użytkowników, tj. zarejestrowane adresy e-mail, adresy IP.

W trosce o bezpieczeństwo użytkowników, komentarze zawierające jakiekolwiek linki nie są publikowane.