°C

Ogrodowy Zawrót Głowy 16.06.2019

Fot. Pixabay

Co w tej chwili możemy podziwiać w zielonogórskim ogrodzie botanicznym? W jaki sposób można wykorzystać kwiaty w kuchni, które mogą być dodatkami do potraw a także czym obdarować ulubionego nauczyciela na koniec roku szkolnego? O tym dziś Ogrodowym Zawrocie Głowy.

Na początek programu wizyta w Ogrodzie Botanicznym w Zielonej Górze. Sprawdzamy co kwitnie i jak ogrodnicy dbają o rośliny cebulowe. Rozmowa z przewodnikiem po ogrodzie, Sebastianem Pilichowskim:

Czerwiec to miesiąc, gdy kwitnie mnóstwo kwiatów. W jaki sposób można wykorzystać w kuchni np. kwiaty akacji, bławatki, róże czy piwonie? – o tym Izabela Patek rozmawia z Beatą Patrycją Klary:

Jak podziękować wychowawcy i innym nauczycielom za rok wspólnej pracy? Popularnym i miłym akcentem jest wręczenie kwiatów. Zielonogórska florystka Oliwia Bomska w rozmowie z Zofią Popielecką opowiada o kwiatach kupowanych na uroczystość zakończenia roku szkolnego:

 

Komentuj odpowiedzialnie! Odnoś się do treści informacji, nie obrażaj rozmówców, nie używaj słów niecenzuralnych. Rozgłośnia zastrzega sobie prawo do moderacji komentarzy naruszających te zasady. Administratorem Twoich komentarzy jest Facebook, który może stosować do nich także "Zasady społeczności Facebooka".

W trosce o bezpieczeństwo użytkowników, komentarze zawierające linki nie są publikowane.



Skomentuj przez Facebooka