°C

O cukrze bez „cukrzenia”. Jak prawidłowo się odżywiać?

Fot. Pixabay
 

Polskie społeczeństwo ma coraz większy problem z nadwagą. Jemy więcej, niż potrzebuje nasz organizm, nie kontrolujemy jakości produktów, ani tego ile zawierają cukru. Czy dawne hasło Melchiora Wańkowicza "cukier krzepi" powinno być nadal aktualne? Jak mówić o zdrowym odżywianiu by przynosiło to efekty? W jaki sposób edukowac młode pokolenie?

Eksperci: Marta Pawłowska, dyrektor biura profilaktyki zdrowotnej Narodowego Funduszu Zdrowia, Piotr Bromber, dyrektor lubuskiego oddziału NFZ

 

 

Komentuj odpowiedzialnie! Odnoś się do treści informacji, nie obrażaj rozmówców, nie używaj słów niecenzuralnych. Rozgłośnia zastrzega sobie prawo do moderacji komentarzy naruszających te zasady. Administratorem Twoich komentarzy jest Facebook, który może stosować do nich także "Zasady społeczności Facebooka".

W trosce o bezpieczeństwo użytkowników, komentarze zawierające linki nie są publikowane.



Skomentuj przez Facebooka

Polub naszą stronę na Facebooku