Zakupy w ostatnim czasie stały się dużym wyzwaniem. Nie wiemy kogo spotkamy w sklepie i kto przed nami korzystał z koszyka lub dotykał produktów spożywczych. Jak z głową w okresie zagrożenia epidemicznego robić zakupy z głową? Podpowiada biolog Lidia Aleksandrowicz.
Doradza, by zabrać ze sobą na zakupy własne rękawiczki, a jeśli nie mamy, korzystać z jednorazowych dostępnych najczęściej przy stoiskach z pieczywem. Musimy uważać także na sklepowe wózki a ich rączki zabezpieczyć kawałkiem folii spożywczej:
Kolejne porady dotyczą produktów wystawionych na półkach:
Musimy też pomyśleć gdzie zrobić zakupy i o jakiej porze dnia:















![Koronawirus znów w natarciu? "Mamy do czynienia ze zwyżką zachorowań" [WIDEO] 15 Fot. Twenty20](https://zachod.pl/wp-content/uploads/2022/07/9565f7885b84f8591a1d18feb4e7ee54_xl-350x250.jpg)


