°C

Historyczne gotowanie z resztek

fot:E.Kobelak

Szykuje się polsko - niemieckie przyrządzanie potraw. "Historyczne gotowanie" to konkurs organizowany przez naszych zachodnich sąsiadów i Muzeum Lubuskie. Tegoroczny motyw przewodni - potrawy z resztek.

W zeszłym roku woń historycznych potraw można było poczuć w Bogdańcu, w tym – konkurs odbędzie się w Niemczech. O jego szczegółach mówi Mirosław Pecuch, kustosz Muzeum Lubuskiego:

Do konkursu zgłosić mogą się niemal wszyscy, od szkół gastronomicznych po małe gospodarstwa domowe:

Więcej informacji o konkursie i zasady zgłoszeń dostępne są na stronie internetowej Muzeum Lubuskiego.

Przypominamy, że użytkowników serwisu obowiązują zasady współżycia społecznego oraz tzw. NETykiety a także przepisy polskiego prawa. Rozgłośnia zastrzega sobie prawo do moderacji komentarzy. Rozgłośnia może także, na wniosek uprawnionych organów, przekazać dane identyfikacyjne użytkowników, tj. zarejestrowane adresy e-mail, adresy IP.

W trosce o bezpieczeństwo użytkowników, komentarze zawierające jakiekolwiek linki nie są publikowane.