°C

Historyczne gotowanie z resztek

fot:E.Kobelak

Szykuje się polsko - niemieckie przyrządzanie potraw. "Historyczne gotowanie" to konkurs organizowany przez naszych zachodnich sąsiadów i Muzeum Lubuskie. Tegoroczny motyw przewodni - potrawy z resztek.

W zeszłym roku woń historycznych potraw można było poczuć w Bogdańcu, w tym – konkurs odbędzie się w Niemczech. O jego szczegółach mówi Mirosław Pecuch, kustosz Muzeum Lubuskiego:

Do konkursu zgłosić mogą się niemal wszyscy, od szkół gastronomicznych po małe gospodarstwa domowe:

Więcej informacji o konkursie i zasady zgłoszeń dostępne są na stronie internetowej Muzeum Lubuskiego.

Komentuj odpowiedzialnie! Odnoś się do treści informacji, nie obrażaj rozmówców, nie używaj słów niecenzuralnych. Rozgłośnia zastrzega sobie prawo do moderacji komentarzy naruszających te zasady. Administratorem Twoich komentarzy jest Facebook, który może stosować do nich także "Zasady społeczności Facebooka".

W trosce o bezpieczeństwo użytkowników, komentarze zawierające linki nie są publikowane.



Skomentuj przez Facebooka