Jak się wypieka tradycyjny chleb, czym różni się kozi ser od krowiego lub owczego, na czym polega praca rolnika oraz jak funkcjonuje nowoczesne gospodarstwo agroturystyczne…
… tego wszystkiego będzie można się dowiedzieć podczas Weekendów Otwartych Farm, na jakie zaprasza Urząd Marszałkowski Województwa Lubuskiego.
Najbliższe wyjazdy odbędą się 16 i 30 czerwca, a ich celem będzie gospodarstwo Quzko w Siedlisku oraz „Dereniówka” w Lubiechni Wielkiej.
Jak podkreśla wicemarszałek Stanisław Tomczyszyn, to druga edycja akcji, która w ubiegłym roku cieszyła się ogromnym zainteresowaniem Lubuszan:
Dodajmy, że uczestnictwo w obu wyjazdach jest bezpłatne, ale liczba miejsc jest ograniczona, w związku z czym obowiązuje kolejność zgłoszeń.
Szczegóły na stronie internetowej lubuskiego Urzędu Marszałkowskiego www.lubuskie.pl